:: Setiap Pemberian, Bernilai Di Sisi Tuhan ::

Tetamu Kehormat :

Wednesday, September 21, 2011

Dalam Imbauan

Beberapa koleksi video program dalam simpanan guna mengimbau masa lalu dan mencipta masa depan.


Mengajar kanak-kanak Kristian di Kg. Undup Bangau, Kudat menyanyi lagu nasyid Jam Tujuh sebelum dihidangkan dengan persembahan silap mata oleh Saudara Arif Ainuddin. Program Jejak Muallaf 2010 di Kudat bersama ISEUMS.
Saudara Fadlan memimpin adik-adik daripada Tambunan dalam modul Cina Buta, Program KEMUDI 2010 di Tambunan.


Sebahagian adik-adik yang terpilih daripada Tambunan dibawa ke Kota Kinabalu bagi membeli baju raya dan lain-lain kelengkapan raya sedang santai di Tanjung Lipat.Peserta Kem Amal 2010 daripada seluruh Pantai Barat yang membentuk Briged Amal Pantai Barat menyanyikan Lagu Tema Amal di Tambunan.Pelajar SK Kinasaraban menyanyikan lagu sekolah selepas tamat sesi motivasi bersama Persatuan Siswazah Sabah.Modul Ukhuwwah bersama adik-adik di Rumah Anak Yatim Tambunan dalam ziarah kali akhir usai program KEMUDI 2010.Adik-adik di SK Nuriyyah, Sungai Udang, Melaka bermuhasabah dalam sesi motivasi peperiksaan di sana hujung tahun 2010.

Teruskan Berprogram! :)

1 comment:

jeghi said...

terkenangkan sabah bila tgk video ni..sob..sob..

Tak Kenal Tak Cinta

Penulis adalah insan yang cintakan seisi dunia dalam perjalanan menuju akhirat. Cinta kepada isi dunia, membawa diri cinta untuk memberi.

Diberi ruang memberi sejak di bangku Sekolah Agama Menengah Bestari (SAMBEST) Subang Jaya, Exco Kerohanian dan Sahsiah MPP Universiti Malaysia Sabah, Timbalan Presiden Persatuan Siswazah Sabah dan kini mencari ruang memberi dengan berkongsi mengasaskan Rabithah Tullab Ad-Dawli.

Pemegang ijazah Sains Marin daripada Universiti Malaysia Sabah dan meneruskan pengajian di dalam bidang syariah dan Bahasa Arab di Maahad Dawli, Dimashq.

Rabithah Tullab Ad-Dawli

Rabithah Tullab Ad-Dawli memerlukan sumbangan berterusan untuk menjalankan agenda kebajikan.

Salurkan sumbangan anda ke akaun sementara:

Maybank : 162263440765
(Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman, Pengurus Rabithah)

Persatuan Siswazah Sabah

Persatuan Siswazah Sabah
Misi Menyelamatkan Aqidah Anak Sabah

Mereka Juga Membaca :

Sebarkan Pahala Itu :

Kunjungan VIP:

Ilmuwan