:: Setiap Pemberian, Bernilai Di Sisi Tuhan ::

Tetamu Kehormat :

Friday, May 22, 2009

PSS Labuan Kesat Air Mata Rakyat; Siri 2

Ziarah Ihsan ke Hospital Labuan

Selesai menziarahi mangsa taufan di Kampung Bebuloh Laut tanggal 13 Mei itu, pada sebelah petangnya pasukan Persatuan Siswazah Sabah Labuan bergegas pula ke Hospital Labuan dengan tujuan mengadakan Ziarah Ihsan. Kehadiran kali pertama di Wad Melor, atau Wad kanak-Kanak disambut dengan seribu satu persoalan oleh jururawat yang bertugas. Walaubagaimanapun, ahli PSSL cekap mengatur helah sambil mengengsot memasuki wad terdekat, seterusnya menghampiri seorang pesakit seolah-olah telah lama kenal. Kanak-kanak comel yang dijenguk tersenyum dan menyambut bila mahu didukung. Kasihan Saudara Firdaus yang belum berkahwin, kempunan mahu memperoleh anak comel, sedang Saudara Johan tersengih-sengih mengenangkan akan bergelar bapa tidak lama lagi. Adik Nabil kemudiannya dikunjungi oleh beberapa orang saudara-mara dan keluarga terdekat, lalu kami bergerak ke arah pesakit lain.

Adik Nabil bersama makcik kesayangannya

Abang kepada Nabil, Azam (berbaju biru) dan sepupu beliau, Hilmi

Memandangkan hanya ada tiga pesakit di situ termasuk Adik Nabil, seorang pesakit menangis ketika didekati dan seorang lagi adalah bayi kecil yang belum mampu berkata-kata (dan beribu muda yang mungkin menimbulkan curiga jika disoal-selidik terlalu lama), sesi lawatan itu menjadi pendek. Yang paling gembira tentulah para jururawat yang mendapat cenderamata yang banyak sebagai usaha penghabisan stok dan memujuk mereka yang di'helah' ketika kami sampai tadi. Apapun, ini adalah permulaan yang baik dan PSSL optimis akan mampu menyusun program seumpamanya pada masa hadapan, InsyaAllah.

Ahli PSSL mengambil jalan selamat dan bebas fitnah dengan berborak
bersama pakcik saudara Nabil

Pertama bukan terakhir. Kami akan kembali!

No comments:

Tak Kenal Tak Cinta

Penulis adalah insan yang cintakan seisi dunia dalam perjalanan menuju akhirat. Cinta kepada isi dunia, membawa diri cinta untuk memberi.

Diberi ruang memberi sejak di bangku Sekolah Agama Menengah Bestari (SAMBEST) Subang Jaya, Exco Kerohanian dan Sahsiah MPP Universiti Malaysia Sabah, Timbalan Presiden Persatuan Siswazah Sabah dan kini mencari ruang memberi dengan berkongsi mengasaskan Rabithah Tullab Ad-Dawli.

Pemegang ijazah Sains Marin daripada Universiti Malaysia Sabah dan meneruskan pengajian di dalam bidang syariah dan Bahasa Arab di Maahad Dawli, Dimashq.

Rabithah Tullab Ad-Dawli

Rabithah Tullab Ad-Dawli memerlukan sumbangan berterusan untuk menjalankan agenda kebajikan.

Salurkan sumbangan anda ke akaun sementara:

Maybank : 162263440765
(Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman, Pengurus Rabithah)

Persatuan Siswazah Sabah

Persatuan Siswazah Sabah
Misi Menyelamatkan Aqidah Anak Sabah

Mereka Juga Membaca :

Sebarkan Pahala Itu :

Kunjungan VIP:

Ilmuwan