:: Setiap Pemberian, Bernilai Di Sisi Tuhan ::

Tetamu Kehormat :

Monday, May 4, 2009

Alhamdulillah, 'Basikal Si Pesakit Jantung'

Selesai Kem Remaja Islam Papar, sekitar 30 orang ahli Persatuan Siswazah Sabah dan Kelab Remaja Ukhuwwah bergerak ke Pekan Papar. Awalnya rombongan bercadang untuk menyampaikan sumbangan basikla terus ke rumah 'Si Pesakit Jantung', Adik Elfion tetapi beliau mengikut ibunya ke kedai tempat beliau bekerja. Lalu berbondong-bondonglah kami ke sana dengan menaiki 6 biji kereta dan sebuah motosikal.

Ibu Elfion sedang sibuk melayan pelanggan. Elfion yang berada di bahagian belakang kedai bosan tidak melakukan apa-apa. Dia tersenyum melihat kedatangan kami. Sementara menunggu basikal yang dibawa dari Kota Kinabalu dengan menaiki D-Max Dr Umar, Saudari Suzanna Saman, atau Kak Jannah, Timbalan Pengerusi PSS menyampaikan hamper kepada Elfion. Tidak lama kemudian, basikal yang dinantikan pun sampai, dan upacara penyerahan disempurnakan oleh Setiausaha Persatuan Siswazah Sabah, Saudara Fairuz Bend.

Kaunseling oleh Kak Jannah sementara menunggu basikal.

Sekitar 30 orang ahli PSS menyampaikan sumbangan basikal.

Senyummu cukup untuk membalas basah peluh dan pengorbanan kami yang tidak seberapa.

Terima kasih kepada semua ahli PSS-KRU yang terlibat menjayakan program.

1 comment:

Athirah said...

alhamdulillah,
akhirnya dapat juga adik elfion berbasikal..
semoga usaha murni kalian dapat meningkatkan darjat kalian di sisi Allah di samping mengeratkan silaturrahim sesama insan..

Tak Kenal Tak Cinta

Penulis adalah insan yang cintakan seisi dunia dalam perjalanan menuju akhirat. Cinta kepada isi dunia, membawa diri cinta untuk memberi.

Diberi ruang memberi sejak di bangku Sekolah Agama Menengah Bestari (SAMBEST) Subang Jaya, Exco Kerohanian dan Sahsiah MPP Universiti Malaysia Sabah, Timbalan Presiden Persatuan Siswazah Sabah dan kini mencari ruang memberi dengan berkongsi mengasaskan Rabithah Tullab Ad-Dawli.

Pemegang ijazah Sains Marin daripada Universiti Malaysia Sabah dan meneruskan pengajian di dalam bidang syariah dan Bahasa Arab di Maahad Dawli, Dimashq.

Rabithah Tullab Ad-Dawli

Rabithah Tullab Ad-Dawli memerlukan sumbangan berterusan untuk menjalankan agenda kebajikan.

Salurkan sumbangan anda ke akaun sementara:

Maybank : 162263440765
(Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman, Pengurus Rabithah)

Persatuan Siswazah Sabah

Persatuan Siswazah Sabah
Misi Menyelamatkan Aqidah Anak Sabah

Mereka Juga Membaca :

Sebarkan Pahala Itu :

Kunjungan VIP:

Ilmuwan